Kutak za iznajmljivače

Turistički ured TZ općine Tisno pripremio je informacije namijenjene građanima koji pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu na području TZ općine Tisno i onima koji to žele postati. Pratite naše stranicu i dalje, jer ćemo po potrebi ažurirati ove informacije i izvještavati o eventualnim promjenama propisa i drugim vama i vašim gostima interesantnim vijestima. Ukoliko ste u nekoj nedoumici molimo da se javite u ured TZ Općine Tisno osobno ili na telefon 438-604 ili mailom  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 NOVO!

                
PROJEKT OZNAKE KVALITETE SMJEŠTAJA ŠIBENSKO-KNINSKE ŽUPANIJE 
like home 1

E Visitor - program prijave i odjave gostiju

Hrvatska turistička zajednica izradila je informacijski sustav eVisitor, a dana 20.11.2015. objavljen je Pravilnik o načinu vođenja popisa turista te o obliku i sadržaju obrasca prijave turista turističkoj zajednici (NN 126/15) kojm je sustav eVisitor propisan kao centralno mjesto prijave i odjave turista, naplate boravišne pristojbe i statističkog upravljanja podacima o obveznicima i turistima.

Detaljnije...

Vodič za pružanje usluga u turizmu

Zakonom o pružanju usluga u turizmu („Narodne novine" broj 68/07. i 88/10.) propisani su način i uvjeti za pružanje usluga u turizmu. Zakonom o pružanju usluga u turizmu propisano je da su u smislu tog Zakona usluge u turizmu: pružanje usluga turističke agencije, turističkog vodiča, turističkog pratitelja, turističkog animatora, turističkog zastupnika, turističke usluge u nautičkom turizmu, turističke usluge u seljačkom gospodarstvu ili obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu, turističke usluge u ostalim oblicima turističke ponude i ostale usluge koje se pružaju turistima u svezi s njihovim putovanjem i boravkom (članak 2.).

Detaljnije...

Obračun RTV pristojbe u objektima koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost

Zakon o Hrvatskoj radioteleviziji koji je stupio na snagu 8. prosinca 2010. godine, („Narodne novine" 137/10) propisuje člankom 34. stavkom 8. da pravne i fizičke osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, sukladno posebnom zakonu, plaćanjem mjesečne pristojbe za jedan prijamnik u ugostiteljskom objektu stječu pravo korištenja triju dodatnih prijamnika u istom ugostiteljskom objektu bez plaćanja mjesečne pristojbe.

Detaljnije...

Što pripremiti za inspekciju?

Da bi izbjegli probleme i strku kad vam naiđe Državni inspektorat u kontrolu poslovanja, vodite računa da imate uredno pripremljene slijedeće dokumente i da ste obavili sve potrebne propisane radnje za tu godinu.

Detaljnije...

Dobro je raditi legalno! Pročitajte zašto...

"Rad na crno", to jest iznajmljivanje bez potrebnih dozvola i rješenja za rad, ima dovoljno nedostataka koji će vas potaknuti da radite legalno.  Vlasnici apartmana, soba i pansiona koji rade „na crno"  izlažu se konstantnom riziku i strahu, kako od inspekcije, tako i od iznajmljivača koji imaju uredne papire, nekonkurentnosti, slabe zaštite prava gosta i sl.

Detaljnije...